DAEWOO


DAEWOO AUTO DELOVI

 

 


Daewoo auto deloviDaewoo auto delovi
- Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Daewoo, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Daewoo auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Daewoo pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Daewoo koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

 

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Daewoo ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Daewoo automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Daewoo delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto  delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Daewoo-u :

Daewoo Grupu je osnovao Kim Woo-jung, sin guvernera provincije Daegu u J.Koreji, u martu 1967. godine. Tadašnja južnokorejska vlada je napravila desetogodišnji plan razvoja zemlje promovišući izvoz, finansirajući industrijalizaciju i štiteći od inostrane konkurencije najveće konglomerate, tzv. “chaebol”. Pre azijske finansijske krize, Daewoo je bio drugi po veličini konglomerat u J.Koreji, iza Hyundai Grupe, a ispred LG Grupe i Samsunga. Daewoo je postao veliki igrač u drugom petogodišnjem planu razvoja privrede, koristeći neograničene jeftine kredite južnokorejske vlade zasnovane na potencijalnom profitu od izvoza. U okviru Daewoo Grupe bilo je 20 različitih odelenja-preduzeća iz različitih oblasti: tekstila, elektronike, proizvodnje autobusa, teških mašina, precizne industrije, brodogradnje, osiguranja itd. Neka od ovih odelenja su preživela i do danas kao nezavisne kompanije.

Daewoo Motor Co.Ltd. je osnovan 1978. godine kada je Daewoo Grupa kupila Saehan Motor, ali se ime Daewoo Motor pojavilo tek 1983.

Marka automobila pod imenom Daewoo pojavila se u V.Britaniji 1995. U to vreme to je bio jedini proizvođač automobila koji nije koristio dilersku mrežu, već je imao sopstvenu maloprodajnu mrežu. Tada je Daewoo ubrajan u 10 najvećih proizvođača automobila na svetu. Usled azijske finansijske krize 1997. godine Daewoo je zapao u velike teškoće, kao i ostala tri velika južnokorejska konglomerata, koji su zajedno imali dugove pet puta veće od vrednosti ovih kompanija. Daewoo Grupa je bankrotirala 1999. godine, sa dugom od 84,3 milijarde US dolara. Predsednik kompanije Kim Woon-jung je pobegao u Francusku, da bi po povratku u zemlju 2005. godine, bio osuđen na 10 godina zatvora za prevaru i proneveru.

Daewoo je morao da svoj automobilski deo Daewoo Motor, proda General Motors-u 2001. godine. Od tada GM je preimenovao automobile koje proizvodi Daewoo u modele jedne od mnogobrojnih marki koje GM proizvodi: Chevrolet, Buick, Pontiac, Holden i Suzuki. Marka Daewoo zadržana je samo za tržišta J.Koreje i Vijetnama do 2011. godine.

Daewoo Matiz

Daewoo Matiz

Daewoo fabrika komercijalnih vozila prodata je Tata Motorsu iz Indije.

Kod nas se Daewoo modeli od 2005. godine, prodaju pod markom Chevrolet, a najpoznatiji modeli su Chevrolet Kalos, Lanos, Lacetti, Matiz, Nubira, Cruze. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Daewoo vozila.