DAIHATSU


DAIHATSU AUTO DELOVI

 

 

Daihatsu auto deloviDaihatsu auto delovi - Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Daihatsu, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Daihatsu auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Hondu pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Daihatsu koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

 

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Daihatsu ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Daihatsu automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Daihatsu delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto  delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Daihatsu-u:

Daihatsu Motor Co. Ltd. je najstariji japanski proizvođač automobila, najpoznatiji po manjim modelima, kao i terenskim vozilima. Sedište mu je u Ikedi, prefektura Osaka, Japan.

Daihatsu je osnovan 1951. kao naslednik kompanije Hatsudoki Seizo Co. Ltd, osnovane 1907., kao deo Hatsudoki-jevog programa restukturiranja.

Za vreme 1960-ih, Daihatsu počinje da izvozi u Evropu, gde nije imao većeg uspeha do sredine '80-ih. Od 1992. Toyota je preuzela distribuciju Daihatsu vozila u S.Americi. U Japanu, mnogi Daihatsu modeli su poznati kao kei jidosha (kei automobili).

Daihatsu Diesel Motor Manufacturing Company je osnovana 1966. kao pridružena kompanija za proizvodnju brodskih motora i dizel generatora.

U januaru 2011., Daihatsu je objavio da će se povući iz Evrope do 2013. godine, navodeći kao razlog konstantno jačanje jena, koje kompaniji onemogućava ostvarenje profita od izvoza. Daihatsu-ova prodaja u Evropi je pala sa 58,000 komada u 2007. na 12,000 u 2011.

Kod nas su bili popularni stari modeli Applause i Charade iz '90-ih godina prošlog veka, a od novijih modela Cuore, Move i Terios. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Daihatsu vozila.

Daihatsu Midget Model DKA, 1957

Daihatsu Midget Model DKA, 1957

Daihatsu Move-Custom

Daihatsu Move-Custom