HONDA


HONDA AUTO DELOVI

 

 

Honda auto deloviHonda auto delovi  se nalaze u našoj ponudi. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima većinu auto delova za Hondu, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Honda auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Hondu pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Hondu koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

 

 

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Hondu ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Honda automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Honda delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto  delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Hondi:

Osnivač fabrike automobila Honda Giken Kōgyō KK (Honda), gospodin Soichiro Hond, započeo je privatni biznis 1937. godine proizvodeći klipove motora za fabriku Toyota. Po završetku II svetskog rata osnovao je Honda Technical Research Institute u oktobru 1946. i počeo proizvodnju improvizovanih bicikala sa motorom, a 1949. osnovao je Honda Motor Co., Ltd i počeo proizvodnju motocikala i ubrzo postao najveći proizvođač u svetu. Prvi automobil proizveden je 1963. godine i od tada je Honda postala jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila. Honda danas ima fabrike automobila širom sveta: u Japanu, Kini, SAD, Kanadi, Engleskoj, Turskoj, Pakistanu, Belgiji, Brazilu, Meksiku, Novom Zelandu, Maleziji, Indoneziji, Indiji, Tajlandu, Vijetnamu, Tajvanu, Peruu i Argentini.

Honda S500 1963

Honda S500 1963. godina

Honda je u 2012. godini proizvela ukupno 4,078,376 automobila i na petom je mestu po broju proizvedenih automobila u svetu. Pored automobila, Honda je najveći svetski proizvođač motocikala i motora sa untrašnjim sagorevanjem, a poznata je i po proizvodnji vanbrodskih motora, avionskih motora i robota.

Honda je javno  akcionarsko društvo čijim se akcijama trguje na Tokijskoj i Njujorškoj berzi, i ni jedna kompanija niti pojedinac ne poseduje  tzv. “kontrolni paket” akcija.

Honda Accord Sedan 2014

Honda Accord Sedan 2014. 

Hondini svetski poznati modeli su Fit, Civic, Accord, Insight, CR-V, CR-Z, Legend. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Honda vozila.

Među stručnjacima, a posebno automehaničarima, Honda automobili se smatraju jednim od najkvalitetnijih na svetu, a uz Subaru, smatraju je za najboljeg “japanca”.