HYUNDAI


HYUNDAI AUTO DELOVI

 

 

Hyundai auto deloviHyundai auto delovi su jedni od najtraženijih. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima većinu auto delova za Hyundai, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Hyundai auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Hyundai pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Hyundai koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

 

 

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Hyundai ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Hyundai automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Hyundai delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto  delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Hyundai-ju:

Hyundai motor company je peti najveći svetski proizvođač automobila. Hyundai je južno korejska kompanija sa sedištem u Seulu, a osnovao ju je gospodin Chung Ju-yung 1967. godine. Hyundai pripada kompaniji Hyundai Kia Automotive Group, koja u svom sastavu ima i drugog najvećeg proizvođača automobila iz J.Koreje-Kia Motors Co.

Hyundai i30 2014.

Hyundai i30 2014.

2008. godine, Hyundai Motor (bez Kia-e) bio je osmi najveći proizvođač automobila u svetu. U 2012., kompanija je prodala preko 4.4 miliona vozila, a zajedno sa KIA-om, ukupna prodaja je iznosila 7.12 miliona. Hyundai poseduje najveću fabriku automobila na svetu u Ulsanu, J.Koreja sa godišnjim kapacitetom od 1.6 milona vozila. Kompanija upošljava 75.000 ljudi širom sveta, a prodajnu mrežu od 6.000 dilera i auto salona ima u 193 zemlje.

1984. godine Hyundai je počeo sa izvozom modela Pony u Kanadu ali ne i u USA, gde nije prošao standarde za izduvne gasove. Prodaja u Kanadi je premašila očekivanja pa je već 1985. Hyundai proizveo milion vozila.

Prodaja u USA je počela 1986., a model Excel je proglašen za “najbolji proizvod br. 10” od strane Fortune Magazine, prvenstveno zbog pristupačne cene. Proizvodnju baziranu na sopstvenoj tehnologiji Hyundai je započeo 1988. modelom srednje klase Sonata. U proleće 1990. ukupna proizvodnja Hyundai automobila dostigla je brojku od 4 miliona komada. 1991. godine kompanije je uspela da razvije svoj prvi benzinski motor četvorocilindrični Alpha, kao i sopstvenu transmisiju utirući time put tehnološkoj nezavisnosti.

1996., osnovan je Hyundai Motor India Ltd. sa proizvodnim pogonom u Irungattukottai blizu Chennai-ja u Indiji.

1998., Hyundai je počeo opštu promenu imidža nastojeći da se pozicionira kao svetski priznat brend. Chung Ju Yung je preneo upravljanje kompanijom na svog sina Chung Mong Koo-a 1999. godine, a iste godine je Hyundai-jeva kompanija majka - Hyundai Motor Group, investirala veliki novac u kvalitet, dizajn, proizvodnju i dugoročni razvoj svojih vozila. Povećali su garanciju za vozila koja se prodaju u USA na 10 godina ili 160.000 km. i napravili agresivnu marketinšku kampanju.

Hyundai Elantra 2014.

Hyundai Elantra 2014. coupe

Kod nas su najpoznatiji Hyundai-jevi modeli Accent, Sonata, Elantra, Getz, Matrix kao i novi modeli i20, i30, ix35. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Hyundai vozila.