KIA


KIA AUTO DELOVI

 

 

 

KIA auto deloviKia auto delovi - Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Kia-u, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Kia auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Kia-u pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Kia-u koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

 

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Kia-u ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Kia automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Kia delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto  delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o KIA-i:

Kia Motors Corporation sa sedištem u Seulu u J.Koreji, je drugi po veličini južnokorejski proizvođač automobila, posle Hyundai Motor Company, sa prodatih preko 2.7 miliona vozila u 2012. Od juna 2012., kompanija je sa 32,8% u vlasništvu Hyundai Motor Company.

Kia je nastariji južnokorejski proizvođač automobila osnovana 9. juna 1944. kao proizvođač čeličnih cevi i delova za bicikle. 1951. godine Kia je počela da proizvodi kompletne bicikle, a 1957. i motocikle. Sa proizvodnjom kamiona krenulo se 1962. godine, a automobila 1974. godine. Kompanija je prvu fabriku automobila otvorila 1973. godine - Sohari Plant.

Istorija KIA-e

1962-kamion na 3 točka

1971-proizvodnja kamiona "Titan" na 4 točka

Kia je pravila male modele Brisa do 1981. godine, kada je proizvodnja ugašena pošto je novi vojni diktator Chun Doo-hwan uveo prinudnu konsolidaciju industrije, što je za Kia-u značilo da mora prestati sa proizvodnjom automobila i potpuno se posvetiti lakim kamionima.

Počevši od 1986. godine, Kia se ponovo vraća proizvodnji automobila sa samo 26 proizvedenih komada u 1986., ali sa 95.000 proizvedenih automobila sledeće godine. U partnerstvu sa Fordom, Kia je proizvela nekoliko modela na bazi modela Kia i prodavala ih kako na domaćem tržištu, tako i u drugim zemljama. To su bili modeli Kia Pride (zasnovan na Mazdi 121), i Avella, koja se u severnoj Americi i Australiji prodavala kao Ford Festiva i Ford Aspire.

1992. godine Kia je osnovala svoju firmu u USA i do 1995. je imala preko 100 dilera u više od 30 USA država. Međutim, za vreme azijske finansijske krize 1997. godine, Kia je proglasila bankrot, a 1998. Hyundai Motor Company je kupila 51% akcija Kia-e, nadjačavši Ford Motor Company koji je imao svoj interes u Kia Motors od 1986. Posle više uzastopnih prodaja akcija, udeo Hyundai-ja u Kia-i je danas 32,8%.

Od 2005. godine, Kia je fokusirana na evropsko tržište definisavši sopstveni dizajn kao “put u budućnost kroz razvoj motora” – što je dovelo do angažovanja Petera Schreyera kao glavnog rukovodioca dizajna 2006. godine, i njegove kasnije kreacije korporativne maske za Kia modele, poznate kao “tigrov nos”.

Kod nas su najpoznatiji Kia modeli Kia Rio, C'eed, Pro C’eed, Sorento, Sportage i Picanto. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Kia vozila.