MARUTI


MARUTI SUZUKI AUTO DELOVI

Maruti Suzuki auto deloviMaruti Suzuki auto delovi - Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Maruti Suzuki, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Maruti Suzuki auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Maruti Suzuki pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Maruti Suzuki koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Maruti Suzuki ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Maruti Suzuki automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Maruti Suzuki delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto  delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Maruti-ju:

Sa sedištem u Gurgaonu, Haravana, Maruti Suzuki India Limited je indijski proizvođač automobila, pridružen japanskom proizvođaču Suzuki Motor Corporation. Maruti Suzuki je proizveo 1,133,695 automobila između 1. aprila 2011. i 30.marta 2012. Suzuki Motor Corporation poseduje 54,2% vlasništva u Maruti Suzukiju, a ostatak je u vlasništvu raznih indijskih javnih i finansijskih institucija. Kompanija je osnovana 1981. i njenim akcijama se trguje na berzi u Bombaju kao i na Nacionalnoj berzi Indije.

Maruti Suzuki je osnovan kao kompanija vlade Indije pod imenom Maruti Udyog Limited, sa Suzukijem kao manjinskim partnerom, da proizvodi jeftinije automobile za srednju klasu Indije. Tokom vremena, proizvodni program se širio, a struktura vlasništva menjala.

Maruti Suzuki nudi modele od Maruti-ja 800, do vrhunskog sedana Maruti Suzuki Kizashi, i luksuznog SUV-a Maruti Suzuki Grand Vitara. Maruti 800 je bio prvi model koji je kompanija izbacila 1983. godine, a posle njega je sledio mini-van Maruti Omni, a 1985. Maruti Gypsy.

Maruti Zen je lansiran 1993. i bio je drugi kompaktni model kompanije. Sledeći kompaktni model koji je kompanija lansirala je Maruti Wagon-R, a zatim Maruti Baleno 1999., koji je kasnije zamenjen modelom Suzuki SX4.

U 2000. godini lansiran je Maruti Alto, 2003. Maruti Suzuki Grand Vitara, a 2007. Maruti Suzuki SX4. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Maruti Suzuki vozila.

14. februara 2011., Maruti je objavio da je dostigao brojku od milion ukupno proizvedenih modela Alto, postavši treći Marutijev model koji je prešao brojku od million proizvedenih automobila, nakon Marutija 800 i Omni-ja.

Pored toga što je po obimu prodaje najveća Suzukijeva kompanija, Suzuki Maruti je i Suzukijev vodeći istraživački i razvojni centar van Japana.

Maruti Suzuki's A-Star

Maruti Suzuki A-Star