SUZUKI


SUZUKI AUTO DELOVI

 

 


Suzuki auto deloviSuzuki auto delovi
 su veoma traženi. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima većinu auto delova za Suzuki, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Suzuki auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Suzuki pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Suzuki koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi. 

 

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Suzuki ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Suzuki automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Suzuki delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Suzuki-ju:

1909., Michio Suzuki (1887–1982) osnovao je Suzuki radionicu za proizvodnju razboja u selu Hamamatsu u Japanu. Posao je cvetao sa razvojem japanske proizvodnje svile, i u prvih 30 godina postojanja firme, Suzuki je bio fokusiran na razboje, izumevši novu mašinu za tkanje koju je izvozio širom sveta, registrujući, pored nje, još 120 raznih patenata. I pored uspeha sa razbojima, Suzuki je odlučio da diversifikuje proizvodnju i 1937. godine ulazi u proizvodnju malih automobila. Napravljeni su prototipovi, ali je projekat obustavljen jer je japanska vlada, u predvečerje II svetskog rata, proglasila male putničke automobile “nepotrebnom robom“. U II svetskom ratu, fabrika je teško oštećena, a posle rata Suzuki se ponovo vraća poslu sa razbojima do sloma tržišta pamuka 1951.

Suzuki tada ponovo razmišlja o motornim vozilima, jer je posle rata u Japanu postojala velika potreba za dobrim i pouzdanim ličnim prevoznim sredstvima. Suzuki konstruiše jednostavan i praktičan za održavanje Power free motor zapremine 36 cc, stavlja ga na bicikl i dobija motorizovani bicikl. Prvi motocikl od 125 cc proizvodi u martu 1955. godine, a iste godine u oktobru proizvodi prvi mali dvotaktni automobil Suzulight 360cc. 1961. godine Suzuki razdvaja fabriku razboja od fabrike automobila, 1965. godine počinje proizvodnju vanbrodskih motora, a 1967. osniva prvu van Japana, fabriku za montažu motocikala na Tajlandu. U aprilu 1970. počinje proizvodnja modela Jimny 360 cc sa dvotaktnim motorom i pogonom na sva četiri točka, a 1979. Suzukija Alto 550 cc. 1982. godine Suzuki izbacuje poznati model motocikla GSX750S, a u oktobru 1983. prvi put se pojavljuje model Cultus, odn. Swift 1,0. Takođe poznati model Vitara doživeo je svoj debi u maju 1988.

Danas je Suzuki multinacionalna kompanija sa sedištem u Minami-ku, Hamamatsu, Japan, specijalizovana za proizvodnju automobila, motocikala, terenskih vozila, vanbrodskih motora, kolica i raznih vrsta motora. 2011. godine Suzuki je bio deseti najveći proizvođač automobila u svetu. Suzuki zapošljava 45,000 ljudi širom sveta i ima 35 glavnih proizvodnih pogona u 23 zemlje i 133 distributera u 192 zemlje.

1991. godine Suzuki je osnovao Magyar Suzuki Corporation u Mađarskoj, odakle je u Srbiju uvezeno mnogo Suzuki modela Swift, popularno nazvanog “Swift mađar”.

Pored Swifta, kod nas su popularni modeli Baleno, Vitara, Grand Vitara, SX-4, Wagon R+. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Suzuki vozila.

Terensko vozilo A 2004 LT-Z400 sa uobičajenim modifikacijama

Prototip skutera Suzuki Gemma 2007

Prototip skutera Suzuki Gemma  2007

Suzuki-jev novi, veći SX4

Suzuki SX4