TOYOTA


TOYOTA AUTO DELOVI

 

 


Toyota auto deloviToyota auto delovi
 se nalaze u našem asortimanu. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svojoj ponudi ima većinu auto delova za Toyotu, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Toyota auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001. Najveći asortiman auto delova za Toyotu pokriven je od strane našeg najvećeg isporučioca - firme Nipparts iz Holandije. Rezervni delovi za Toyotu koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

 

Nipparts auto delovi:

NIPPARTS ima kompletan asortiman svoje ponude auto delova na stalno ažurnom on-line katalogu auto delova http://www.nipparts.com/page/catalogue. Ovaj sajt je jedini “otvoreni” sajt u Evropi, koji svakom pojedincu, bez logovanja, omogućava pretragu i pronalaženje potrebnog rezervnog dela za Toyotu ukucavanjem broja šasije automobila u određeno polje (chassis nr.). Katalog pretvara broj šasije u model Toyota automobila i sa leve strane nudi spisak grupa Toyota delova koje Nipparts ima u svom asortimanu. Potrebno je samo pronaći deo koji je potreban, upisati njegov kataloški broj i potražiti ga u najbližoj prodavnici japanskih ili korejskih auto delova.

Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).

BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, Nipparts daje garanciju od dve godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Toyoti:

Toyota Motor Corporation je japanski proizvođač automobila sa sedištem u Toyota, Aichi, Japan. U 2013. godini ova multinacionalna kompanija je imala 333.498 zaposlenih širom sveta, a od januara 2014. godine je po prihodu četrnaesta najveća kompanija u svetu. Toyota je bila najveći svetski proizvođač automobila u 2012. godini proizvevši preko 10 milona vozila, postavši tako prvi proizvođač u svetu koji je proizveo više od 10 miliona vozila na godišnjem nivou. Te godine, Toyota je objavila proizvodnju svog 200-to milionitog automobila.

Kompaniju je osnovao Kiichiro Toyoda 1937. godine, kao nusproizvod kompanije svog oca Toyota Industries, radi proizvodnje automobila. Tri godine pre toga, 1934., još kao odelenje u okviru Toyota Industries, proizveli su prvi motor tip A, a 1936. prvi automobil Toyota AA. Toyota Motor Corporation proizvodi automobile pod 5 različitih brendova: Toyota, Hino, Lexus, Ranz i Scion. Toyota takođe ima 51,2% akcija u Daihatsu-u, 16,66% u Fuji Heavy Industries, 5,9% u Isuzu-u i 0,27% u Tesli. Toyota Motor Corporation(TMC) je deo Toyota Group, jednog od najvećih konglomerata u svetu.

Toyoda Standard Sedan AA 1936

Toyoda Standard Sedan AA 1936

Prva generacija  Toyopet Crown Model

Prva generacija  Toyopet Crown Model RSD (1955/1 – 1958/10)

 Toyota Corolla

Sa preko 30 miliona prodatih komada, Corolla je jedan od najpopularnijih i najbolje prodavanih automobila u svetu.

Pored fabrika u Japanu, Toyota ima svoje fabrike u 18 zemalja u svetu, a zajednička preduzeća ili fabrike koje rade pod licencom u 9 zemalja. U Evropi, Toyota automobili se proizvode u Francuskoj, Belgiji, Engleskoj, Portugalu, Turskoj, Rusiji i Češkoj.

Toyota je poznata i po svojim hibridnim električnim motorima i kompletno električnim motorima koje ugrađuje u modele Prius, Lexus, RAV 4, kao i hybrid hidrogenim motorom koji ugrađuje u model Toyota FCV-R.

Najpoznatiji Toyota model je svakako Corolla čija je proizvodnja počela 1966. godine i od tada doživela 11-tu generaciju lansiranu 2012. godine. Kod nas je još uvek popularna Corolla EE90, koja je početkom ’90-tih godina prošlog veka bila najprodavaniji automobil u Jugoslaviji.

Pored Corolle, poznati modeli su Yaris, Avensis, RAV-4, Auris i Prius. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Toyota vozila.