BIMIDA Web Shop


Poštovani partneri,

 

Bimida d.o.o. Vas sa ponosom obaveštava da će od ponedeljka, 19.05.2014. godine, početi sa radom modernizovani BIMIDA Web Shop.

BIMIDA Web Shop je urađen po ugledu na web shop-ove najvećih prodavaca auto delova kako u Srbiji, tako i u Evropi.

 

Karakteristike i noviteti BIMIDA Web Shop-a su sledeći:

 Mogućnost pretrage delova po:

 • Kataloškom broju Bimide
 • OEM broju - Novitet je pretraga po skoro svim alternativnim OEM brojevima koje neki deo obuhvata, a program automatski prepoznaje brojeve i sa srednjom crtom i bez srednje crte
 • Ključnoj reči (kvačilo hyundai, filter ulja kia, amortizer, disk...)
 • Grupi proizvoda (kaiš alternatora, dihtung dekla, filter goriva...)
 • Proizvođaču (NIPPARTS, MOBILETRON LTD, KOREA AUTOPARTS CO. LTD, GATES...)
 • Akcijskim proizvodima

 Novitet je mogućnost pretrage delova po brendu vozila, a potom dalja selekcija po:

 • Modelu vozila
 • Kubikaži motora (ccm)
 • Broju motora
 • Snazi motora (kw)
 • Godini proizvodnje

» Program će dati izbor samo onih delova koje Bimida ima na lageru i koje je imala na lageru za zadati brend i model automobila.

» Da bi se vršila pretraga po kubikaži i/ili snazi i/ili broju motora i/ili godini proizvodnje moraju da se izaberu prva dva kriterijuma, a to su brend automobila i model.

Veliki novitet je i mogućnost uvida u sliku dela, tehničke karakteristike istog, kao i uvid u listu automobila na koje se taj deo primenjuje.

Naime, kada se izvrši pretraga za određeni deo i dobiju rezultati pretrage, postoji opcija da se klikne na kataloški broj dela, kataloški broj proizvođača ili naziv dela.

Nakon klika, otvara se prozor sa slikom proizvoda i sa desne strane tehničkim karakteristikama i podacima istog, a u donjem delu prozora se nalazi deo prozora koji ima mogućnost skrolovanja i gde je prikazana lista vozila na koje taj deo može da se primeni.

Još jedan novitet je da sesija traje 10 sati (600 minuta) tj. program će se posle ovog perioda automatski odjaviti sa Web Shopa.

» Prethodna sesija je trajala 20 minuta zbog sprečavanja zloupotrebe on line poručivanja ukoliko korisnik zaboravi da se odjavi, a još neko ima pristup kompjuteru ko nema ovlašćenja poručivanja robe u servisu ili prodavnici.

» Bimida d.o.o. zbog produžetka trajanja sesije (kako kupci ne bi morali da se na svakih 20 minuta prijavljuju na Web Shop) moli sve svoje kupce da ukoliko duži vremenski period (sat ili dva) neće koristiti Web Shop da se odjave sa istog i da svoje korisničko ime i lozinku čuvaju u tajnosti, kako ne bi došlo do zloupotrebe on line poručivanja.

Web Shop prikazuje ikonicom  da Bimida d.o.o. taj deo ima na stanju, a ikonicom  da Bimida d.o.o. taj deo trenutno nema na stanju.

» U slučaju da se u narudžbenicu unese trebovanje nekog dela u količini većoj od one koju Bimida d.o.o. trenutno ima na stanju, iskače obaveštenje da nije moguće naručiti traženu količinu i dobija se informacija o maksimalnoj mogućoj porudžbini tj. količini traženog dela koju Bimida d.o.o. ima trenutno na stanju.

Web Shop prikazuje konačne cene tj. cene sa pripadajućim rabatom kupca i PDV-om. 

Napomena: Kada se ukuca traženi kataloški broj, Web Shop daje sve alternative (NIPPARTS, Koreju, Tajvan...) tog kataloškog broja koje Bimida d.o.o. ima na lageru ili je imala na lageru ali tehnički podaci, slike i aplikacije na vozila će u početku biti dostupni samo za NIPPARTS delove (80% Bimidinog lagera), a vremenom će ovi podaci biti dopunjeni i za delove drugih dobavljača.