Brisači

Brisači

Klasični/Classic brisači

Ravni/flat brisači

Hibridni/Hybrid brisači

Brisač je mehanički uređaj koji sa prednjeg vetrobranskog i zadnjeg stakla uklanja vodu, sneg, led i prljavštinu koju bacaju točkovi vozila ispred, obezbeđujući vozaču na taj način neophodnu preglednost.
Brisač se generalno sastoji od metalne ruke, čiji se jedan kraj rotira, dok se na drugom nalazi metlica s gumenom trakom. Ruku obično pokreće elektromotor, mada se pneumatski sistemi takođe koriste kod nekih vozila. Metlica se kreće s jedne na drugu stranu stakla, gurajući vodu i druge padavine s njega. Na vozilima novijeg datuma, brzina brisanja je obično podesiva, s nekoliko kontinualnih režima, ponekad uz režim sa međuintervalima. Najveći broj putničkih automobila koristi dve sinhronizovane ruke radijalnog tipa, dok mnoga komercijalna vozila eksploatišu jednu ili više pantografskih ruku.
Bimida u svom asortimanu ima visoko kvalitetne brisače, kako standardne, tako i ravne i hibridne, kvaliteta poput originalnog, od sledećih dobavljača: Nipparts, Kavo Parts (NWB), Japanparts-Japko, Korea Auto Parts, Parts Mall.

NWB brisači

NWB je japanski proizvođač i OEM dobavljač za Toyotu. Stručnost, tehnologija i inovacije čine NWB brisače najboljim u svojoj klasi. NWB je sinonim za vrhunski OEM kvalitet, uz odlične cene.

Klasični/classic brisači

Standardne metlice brisača najčešći su tip i još uvek se, iako u opadanju, ugrađuju na nova vozila. Obično se pričvršćuju na vozilo pomoću priključka u obliku kuke. Veličine su 10 – 28“ i nije retkost da su levi i desni brisač na istom vozilu različitih dimenzija.

Ravni/flat brisači

Ravne metlice brisača sa potpuno novim stilom i tehnologijom brzo postaju standard na novim vozilima. Imaju zategnutu metalnu traku unutar gumene strukture metlice brisača. Ovakav dizajn omogućava bolju aerodinamičnost, smanjujući buku vetra, dok metalna traka vrši konstantan pritisak i ima ugrađen spojler. S obzirom na manju dimenziju od klasičnih, pružaju bolji preglednost u vidnom polju vozača.

Hibridni/hybrid brisači

Hibridni brisači kombinuju aerodinamični oblik ravne metlice, sa čvrstom konstrukcijom konvencionalnih brisača. Zglobni plastični okvir formira aerodinamčni „oklop“ metlice brisača. Ovo omogućava glatkiji protok vazduha, što zauzvrat stvara ravnomernu donju silu duž cele dužine naležuće površine. Ispod ovog „oklopa“ nalazi se čelična podstruktura, koja pruža čvrst oslonac gumenom elementu za brisanje. Ovaj inteligentni dizajn omogućava da se ceo brisač savije u oblik vetrobrana, čineći brisanje glatkim, efikasnim i tihim.