Chevrolet auto delovi

Chevrolet auto delovi

Chevrolet auto delovi – Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Chevrolet, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela.
Svi Chevrolet auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.

Najveći asortiman auto delova za Chevrolet pokriven je od strane naših isporučilaca –najvećeg i najpoznatijeg izvoznika iz Južne Koreje, firme Parts Mall Corporation (PMC) i velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Chevrolet auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Za vozače Chevrolet-a , kao i drugih južnokorejskih vozila u Srbiji, važno je saznanje da Bimida od svog dobavljača PMC, nabavlja delove vrhunskog kvaliteta direktno iz Južne Koreje, od proizvođača čiji delovi se ugrađuju u nova južnokorejska vozila marki Ssang Yong, Kia, Hyundai, tj. delovi za tzv. “prvu ugradnju”. Asortiman južnokorejskih delova obuhvata i neke grupe proizvoda koje evropski dobavljači uopšte nemaju,ili se vrlo teško mogu naći na evropskom tržištu.

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002). BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Chevrolet

Nešto više o Chevrolet

Chevrolet, ili Chevy, kako ga popularno zovu u Americi, je deo američkog proizvođača automobila GM-a,i puni naziv mu je Chevrolet Division of General Motors Company. Kompaniju su, pod imenom Chevrolet Motor Car Company, 1911 g.osnovali Louis Chevrolet i ,iz General Motorsa izbačeni osnivač, William C.Durant.
Durant je iskoristio Chevrolet Motor Car Company da obezbedi kontrolni paket akcija kroz postupak “reverse merger” (obrnutog spajanja), koji se dogodio 2 maja 1918 godine, i da ponovo uđe u predsedništvo General Motorsa. Posle drugog otpuštanja Duranta, 1919 godine, Alfred Sloan je svojom maksimom ”auto za svačiji novčanik i svaku priliku”, izdigao Chevrolet brend na vodeću poziciju po obimu proizvodnje u porodici GM-a, prodajući najpopularnije modele u konkurentskoj trci sa modelima Henry Forda u 2019 godini, preuzevši od njega ,do 1929 godine, vodeću poziciju po prodaji u USA.

Danas General Motors Corporation u svom asortimanu ima 7 automobilskih brendova: Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Holden,Baojun i Wuling i najveći je proizvođač automobila na svetu. Zajedno sa Ford Motor Company i Fiat Chrysler Automobiles, čini američku “velike trojku” u auto industriji.

U Evropi , i kod nas, Chevrolet brend se pojavio 2005 godine, kada je General Motors kupio korejskog proizvođača automobila Daewoo Motors. Daewoo je morao da svoj automobilski deo Daewoo Motor, proda General Motors-u 2001. godine. Od tada GM je preimenovao automobile koje proizvodi Daewoo u modele jedne od mnogobrojnih marki koje GM proizvodi: Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Holden , Baojun i Wuling. Marka Daewoo zadržana je samo za tržišta J.Koreje i Vijetnama do 2011. godine.Ranije Daewoo-ove fabrike sada proizvode GM automobile za azijsko tržište.

GM je 2005 godine osnovao kompaniju Chevrolet Europe GmbH sa sedištem u Cirihu, Švajcarska, radi prodaje Chevrolet automobila u Evropi , a već 2013 g. je najavio povlačenje brenda Chevrolet iz Evrope(izuzev modela Corvette i Camaro), osim is Rusije i Zajednice nezavisnih država (bivših republika SSSR-a).U januaru 2016 godine GM je povukao sa evropskog tržišta modele Chevroleta koji se proizvode u J.Koreji, da bi imao više prostora za razvoj svojih drugih brendova,Opela i Vauxhall-a.Međutim, usled slabih rezultata, GM je već 2017 godine prodao Opel i Vauxhall PSA grupi koju čine Peugeot i Citroen za 2,3 milijarde USD.

Kod nas se Daewoo modeli od 2005. Do 2016 godine, prodavali pod markom Chevrolet, a najpoznatiji modeli su Chevrolet Kalos, Lanos, ,Aveo,Spark,Lacetti, Matiz, Nubira, Cruze,Tacuma,Orlando, Evanda.

Chevrolet vozila

Chevrolet Tacuma

2005 -2008

Chevrolet Epica

2020

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.