Daihatsu auto delovi

Daihatsu auto delovi

Daihatsu auto delovi – Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Daihatsu, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Daihatsu auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.

Najveći asortiman auto delova za Daihatsu pokriven je od strane naših isporučilaca , velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Daihatsu auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002). BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Daihatsu

Nešto više o Daihatsu

Daihatsu Motor Co. Ltd. je jedan od najstarijih japanskih proizvođača motora sa unutrašnjim sagorevanjem, najpoznatiji po manjim modelima automobile , kao i terenskim vozilima. Sedište mu je u Ikedi, prefektura Osaka, Japan.
Daihatsu je osnovan 1951. kao naslednik kompanije Hatsudoki Seizo Co. Ltd, osnovane 1907., kao deo Hatsudoki-jevog programa restukturiranja.
Za vreme 1960-ih, Daihatsu počinje da izvozi u Evropu, gde nije imao većeg uspeha do sredine ’80-ih. Od 1992. 

Toyota je preuzela distribuciju Daihatsu vozila u S.Americi. U Japanu, mnogi Daihatsu modeli su poznati kao kei jidosha (kei automobili).
Daihatsu Diesel Motor Manufacturing Company je osnovana 1966. kao pridružena kompanija za proizvodnju brodskih motora i dizel generatora.

U januaru 2011., Daihatsu je objavio da će se povući iz Evrope do 2013. godine, navodeći kao razlog konstantno jačanje jena, koje kompaniji onemogućava ostvarenje profita od izvoza. Daihatsu-ova prodaja u Evropi je pala sa 58.000 komada u 2007. na 12.000 u 2011, i kompanija se zvanično povukla sa evropskog tržišta u decembru 2012 godine. U avgustu 2016 godine, Daihatsu postaje podružnica u potpunom vlasništvu Toyota Motor Corporation. Van Japana, Daihatsu ima jednu fabriku u Indoneziji i dve u Maleziji. U 2019 godini Daihatsu je imao 13.114 zaposlenih radnika, a proizveo je ukupno 1.756.302 automobila (u fiskalnoj 2019-od 01.04.2018 do 31.03.2019). U istom periodu prodato je ukupno 1.084.389 automobila. Najveći obim prodaje u Japanu imao je model Hijet-147.347, zatim Tanto, 142.550 pa Move 132.320 komada.

Kod nas su bili popularni stari modeli Applause i Charade iz ’90-ih godina prošlog veka, a od novijih modela Cuore, Move i Terios. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Daihatsu vozila.

Daihatsu vozila

Daihatsu Midget Model

1957

Daihatsu Terios

2020

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.