Hyundai auto delovi

Hyundai auto delovi

Hyundai auto delovi su jedni od najtraženijih. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima većinu auto delova za Hyundai, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela.
Svi Hyundai auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.
Rezervni delovi, koje prodajemo za Hyundai automobile, u zemljama Evropske unije se tretiraju kao originalni delovi.

Najveći asortiman auto delova za Hyundai pokriven je od strane naših isporučilaca – najvećeg i najpoznatijeg izvoznika iz Južne Koreje, firme Parts Mall Corporation (PMC) i velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Hyundai auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Za vozače Hyundai-ja, kao i drugih južnokorejskih vozila u Srbiji, važno je saznanje da Bimida od svog dobavljača PMC, nabavlja delove vrhunskog kvaliteta direktno iz Južne Koreje, od proizvođača čiji delovi se ugrađuju u nova južnokorejska vozila marki Ssang Yong, Kia, Hyundai, tj. delovi za tzv. “prvu ugradnju”. Asortiman južnokorejskih delova obuhvata i neke grupe proizvoda koje evropski dobavljači uopšte nemaju, ili se vrlo teško mogu naći na evropskom tržištu.

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).
BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine. Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Hyundai

Nešto više o Hyundai

Hyundai motor company je 2019 godine bio peti najveći svetski proizvođač automobila po obimu prodaje sa prodatih 7.203.538 automobila, iza VW-a, Toyote, Nissan-Renault-Mitsubishi alijanse, i General Motorsa, a treći po obimu proizvodnje. Hyundai je južnokorejska kompanija sa sedištem u Seulu, a osnovao ju je gospodin Chung Ju-yung 1967, i prvi model, Cortina, lansiran je 1968 godine u saradnji sa Fordom.
Godine 1975 Hyundai lansira prvi kompletno južnokorejski automobil ,pod nazivom Pony, a 1982 počinje sa prodajom u V.Britaniji

1984. godine Hyundai je počeo sa izvozom modela Pony u Kanadu ali ne i u USA, gde nije prošao standarde za izduvne gasove. Prodaja u Kanadi je premašila očekivanja pa je već 1985 g. Hyundai proizveo milion vozila. Prodaja u USA je počela 1986., a model Excel je proglašen za “najbolji proizvod br. 10” od strane Fortune Magazine, prvenstveno zbog pristupačne cene. Proizvodnju baziranu na sopstvenoj tehnologiji Hyundai je započeo 1988. modelom srednje klase Sonata. U proleće 1990. ukupna proizvodnja Hyundai automobila dostigla je brojku od 4 miliona komada. 1991. godine kompanije je uspela da razvije svoj prvi benzinski motor, četvorocilindrični Alpha, kao i sopstvenu transmisiju utirući time put tehnološkoj nezavisnosti.

1996., osnovan je Hyundai Motor India Ltd. sa proizvodnim pogonom u Irungattukottai blizu Chennai-ja u Indiji. Za vreme azijske finansijske krize 1997. godine, Kia Motors je proglasila bankrot, a 1998. Hyundai Motor Company je kupila 51% akcija Kia-e, nadjačavši Ford Motor Company koji je imao svoj interes u Kia Motors od 1986. Posle više uzastopnih prodaja akcija, udeo Hyundai-ja u Kia-i je u 2019 g. iznosio 33,9%. Što se tiče samog Hyundai-ja, njegov najveći akcionar sa 21,4 % učešća krajem 2019 g. je javno preduzeće Hyundai Mobis, koje je produžena ruka južnokorejskih proizvođača automobila Hyundai-ja, Kia-e i Genesis-a, u pogledu snabdevanja delovima i uslugama. Drugi i treći po veličini akcionari su Nacionalni penzioni fond sa 10,9% i sama Hyundai Motor Company sa 6,13 % akcija. Direktori Chung Mong Koo i Eui-Sun Chung poseduju 5,33 odn 2,62 % akcija.

1998., Hyundai je počeo opštu promenu imidža nastojeći da se pozicionira kao svetski priznat brend. Chung Ju Yung je preneo upravljanje kompanijom na svog sina Chung Mong Koo-a 1999. godine, a iste godine je Hyundai-jeva kompanija majka – Hyundai Motor Group, investirala veliki novac u kvalitet, dizajn, proizvodnju i dugoročni razvoj svojih vozila. Povećali su garanciju za vozila koja se prodaju u USA na 10 godina ili 160.000 km. i napravili agresivnu marketinšku kampanju.
Zbog optužbi za korupciju, korejska policija je uhapsila Chung Mong Koo-a 2006 godine, a umesto njega na čelo firme je došao Kim Dong-jin .Međutim , Chung Mong Koo je osuđen na uslovnu kaznu, a ubrzo ga je, posle godinu dana , predsednik J.Koreje , Lee Myung-bak pomilovao.

Tako se Chung Mong-koo vratio u Hyundai , i 2011 ponovo došao na čelo firme deleći položaj glavnog izvršnog direktora (CEO) sa Kim Eok-jom.Hyundai pripada kompaniji Hyundai Kia Automotive Group, koja u svom sastavu ima i drugog najvećeg proizvođača automobila iz J.Koreje-Kia Motors Co. Hyundai poseduje najveću fabriku automobila na svetu u Ulsanu, J.Koreja sa godišnjim kapacitetom od 1.6 milona vozila. Kompanija upošljava 85.000 ljudi širom sveta, a prodajnu mrežu od 6.000 dilera i auto salona ima u 193 zemlje.

U 2019 godini Hyundai-Kia konglomerat je prodao 7.203.538 automobila, od čega Hyundai Motors 4.279.155 automobila, a Kia Motors 2,843.637 automobila. Najprodavaniji Hyundai-jev model u 2018 godini bila je Elantra sa 574.700 prodatih primeraka, pa Tucson sa prodatih 511.963 primeraka.Na trećem mestu po prodaji je Hyundaijev drugi po popularnosti SUV-Santa Fe.
Zajedno, Hyundai i Kia su u 2019 godini bili peti naveći svetski proizvođač po prodaji automobila.

Kod nas su najpoznatiji Hyundai-jevi modeli Accent, Sonata, Elantra, Santa Fe, Tucson ,Getz, Matrix kao i novi modeli i10, i20, i30, ix35, ix55, Kona, Venue, H-1. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Hyundai vozila.

Hyundai vozila

Hyundai Santa Fe

Hyundai Tucson

Hyundai Elantra

Hyundai i30

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.