Kvačila i njihove komponente

Kvačila i njihove komponente

Kompleti kvačila/Plivajući zamajac

Sajle kvačila

Viljuška/poluga kvačila

Glavni i pomoćni cilindar kvačila

Kvačila su genijalni delovi, ali prilično složeni. Ne treba potceniti značaj kvaliteta. Zbog toga nudimo samo delove kvačila sa najboljim učinkom. Proizvedeno da obezbedi doživotnu izvrsnost. Rigorozno testirano da bi se garantovao prvorazredni kvalitet. Isporučujemo kompletne komplete kvačila: jednu kutiju sa pločom kvačila, potisnu grupu i, u većini slučajeva, potisni ležaj. Što je za vas veoma zgodno, jer ih treba zameniti zajedno.

Naš kompletan asortiman za japanske i korejske automobile nudi vam najbolje rezervne delove kvačila koje ćete naći. Naša 3-godišnja garancija to dokazuje. Dobićete OEM kvalitet za bolje cene. Naši delovi kvačila vam pomažu da poboljšate svoje marže.

Kompleti kvačila

Što je bolji kvalitet, duže će trajati. A kvačila moraju mnogo da izdrže. Naravno, dosta zavisi i od navika i stila vožnje. Zato nudimo samo setove kvačila dokazanog kvaliteta za naknadnu ugradnju.
Kod setova kvačila koje Vam nudimo korišćeni su prvoklasni materijali. Uverićete se se da je svaki komplet kvačila koji izađe iz našeg skladišta najbolji odnos cene i kvaliteta koji možete da ponudite svojim kupcima.

Plivajući zamajci spadaju među najskuplje potrošne delove svakog automobila. To su kompleksni sklopovi, koji vožnju i promenu stepena prenosa čine udobnijom, a apsorbujući velike sile i svodeći ih na prihvatljive istovremeno produžavaju vek menjača. Uglavnom se ugrađuju u vozila novijeg datuma, sa velikim obrtnim momentom, a prisutni su i kod najnovijih vozila sa automatskim menjačima i dvostrukim kvačilom.
Plivajući zamajci iz naše ponude imaju učinak poput originalnih, samo im je cena pristupačnija. Bimida u svom asortimanu nudi plivajuće zamajce korejskog proizvođača PHC Valeo, koji je ujedno i izbor za prvu ugradnju u Kiu i Hyundai.

Sajle kvačila

Kod starijih tipova automobila veza između papučice kvačila i samog kvačila ostvarena je sajlom. Ovaj sistem je u smislu održavanja daleko jeftiniji i jednostavniji od hidrauličnog ali po pitanju komfora u eksploataciji hidraulični sistem odnosi pobedu. Bimida u svom asortimanu nudi sajle kvačila sl. proizvođača: Japanparts-Japko, Nipparts, Parts Mall.

Viljuška/poluga kvačila

Nakon pritiska papučice kvačila, sajla ili hidraulični klip povlače/guraju potisnu viljušku, koja pritiska ležaj potisnog mehanizma i dolazi do povlačenja korpe sa lamele. Na ovaj način oslobađa se kvačilo od motora u radu. Bimida u svom asortimanu nudi viljuške kvačila korejskog proizvođača Parts Mall.

Glavni i pomoćni cilindar kvačila

Kod savremenih automobila kvačila su uglavnom hidraulična. Glavni i pomoćni cilindri kvačila staraju se da promena stepena prenosa teče glatko – lako pretvaraju potisak nogom u hidraulički pritisak, kako bi ostali delovi kvačila dobro odradili svoj posao. Prljavština i vlaga su pogubne za cilindre kvačila i zato im korišćenjem najkvalitetnijeg čelika, livenog gvožđa, laganog aluminijuma ili plastike i odličnog zaptivanja nije data šansa. Na taj način obezbeđene su ne samo odlične performanse, već i dug radni vek. Bimida u svom asortimanu nudi glavne i pomoće cilindre sl. dobavljača: Nipparts, Japanparts-Japko, Kavo Parts, Parts Mall i PHC Valeo.