Honda auto delovi

Honda auto delovi

Honda auto delovi se nalaze u našoj ponudi. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima većinu auto delova za Hondu, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela.
Svi Honda auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.

Najveći asortiman auto delova za Hondu pokriven je od strane naših isporučilaca , velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Honda auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).
BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.
Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.
Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Hondi

Nešto više o Hondi

Osnivač fabrike automobila Honda Giken Kōgyō KK (Honda), gospodin Soichiro Honda, započeo je privatni biznis 1937. godine proizvodeći klipove motora za fabriku Toyota. Po završetku II svetskog rata osnovao je Honda Technical Research Institute u oktobru 1946. i počeo proizvodnju improvizovanih bicikala sa motorom, a 1949. osnovao je Honda Motor Co., Ltd i počeo proizvodnju motocikala i ubrzo postao najveći proizvođač u svetu.
Od 1949 do kraja 2019 godine, Honda je proizvela preko 400 miliona motocikala. Honda je i najveći svetski proizvođač motora sa unutrašnjim sagorevanjem sa godišnjom proizvodnjom od preko 14 miliona komada. Takođe proizvodi i brodske motore i generatore, a od 2013 godine aktivna je u robotici i veštačkoj inteligencijim kao i u avio industriji od 1995 godine kroz svoju kompaniju Honda Aircraft Co.

Devedesetih godina prošlog veka, tačnije 1992 i 1993, Honda je bila u krizi, i postojala je realna mogućnost da je kupi Mitsubishi Motors, koji je, u to vreme ,bio u ekspanziji zahvaljujući odličnoj prodaji svojih modela Pajero i Diamante. Tadašnji direktor Honde, Nobuhiko Kawamoto, doneo je ključne odluke formirajući novi imidž Honde odstupanjem od proizvodnje mnogobrojnih verzija sedana i kupea koji su bili popularni među Hondinim inženjerima, ali ne i među kupcima, i umesto njih,počeo sa proizvodnjom prvih modela tzv. “rekreacionih” vozila kao što je prva generacija Odyssey-a i CR-V-a.Takođe je raskinuo ugovor sa Formulom jedan, time smanjio troškove kompanije , i spečio preuzimanje od strane Mitsubishi-ja.

Honda je 2013 godine donela odluku da investira 6,8 milijardi USD u istraživanje i razvoj.Iste godine, Honda je postala prvi japanski proizvođač automobila koji je neto izvoznik iz USA,odn.više izvozi- 108.705 automobila Honda i Acura, nego što uvozi-88.357 automobila.
Prvi automobil proizveden je 1963. godine i od tada je Honda postala jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila. Prva je ,od japanskih proizvođača automobila, lansirala luksuzni brend Acura 1986 godine.Honda danas ima fabrike automobila širom sveta: u Japanu, Kini, SAD, Kanadi, Engleskoj, Turskoj, Pakistanu, Belgiji, Brazilu, Meksiku, Novom Zelandu, Maleziji, Indoneziji, Indiji, Tajlandu, Vijetnamu, Tajvanu, Peruu i Argentini.Od jula 2010 godine 89 % Honda i Acura vozila prodatih u USA, proizvedene su u severnoameričkim fabrikama.

U oktobru 2019, Honda je najavila razgovore sa Hitachijem oko spajanja njihove dve kompanije za proizvodnju rezervnih delova u jednu, praveći tako firmu za snabdevanje delovima koja bi imala godišnju prodaju od 1,7 milijardi USD.
U januaru 2020, Honda je najavila povlačenje svojih radnika iz fabrike u Wuhanu,Kina, kao odgovor na pandemiju korona virusa. Prateći globalno širenje korona virusa,Honda je bila prvi japanski proizvođač automobila koji je 2020 zatvorio fabrike u USA na 7 dana u poslednjoj nedelji marta meseca.

Kompanija Honda je takođe ušla u posao sa inovativnim tehnologijama osnivanjem firme Honda Xcelerator, sarađujući sa star-up kompanijama iz Silicijumske doline u Kaliforniji , pomažući i drugim firmama u razvoju prototipova. Honda Xcelerator, zajedno sa studijem za razvoj,čini Hondu Innovation group, smeštenu u Mountin View-u u Kaliforniji
Za fiskalnu 2018 godinu Honda je prijavila pofit od 9,5 milijardi USD, na bazi godišnjeg ukupnog prihoda od 138.2 milijarde USD.

Honda je u kalendarskoj 2019. godini proizvela ukupno 5,170.595 automobila i na petom je mestu po broju proizvedenih automobila u svetu.Iste godine, Honda je prodala ukupno 4.826.223 automobila, i sedmi je po veličini proizvođač, po obimu prodaje.
Najbolje prodavani Hondini modeli u 2018 godini bili su Civic sa ukupno u svetu prodatih 827.478 automobila i CR-V sa prodatih 732.139 automobila.

Hondino sedište je u gradu Minato, Tokyo,Japan. U 2019 godini imala je 219.722 stalno zaposlenih, i 22.675 povremeno angažovanih radnika u ukupno 435 kompanija, odn. filijala širom sveta.Iste godine ostvareni profit je bio 726,3 milijardi jena ili oko 7,8 milijardi USD.
U fiskalnoj 2019 godini-od 1.04.2018. do 31.03.2019 godine , Honda je ukupno prodala 31.710.000 jedinica, od čega 20.140.000 motocikala, 5.270.000 automobila, i 6,300.000 motora.

Honda je javno akcionarsko društvo čijim se akcijama trguje na Tokijskoj i Njujorškoj berzi,kao i na berzama u Osaki,Nagoji,Londonu,Parizu…, i ni jedna kompanija niti pojedinac ne poseduje tzv. “kontrolni paket” akcija.
Među stručnjacima, a posebno automehaničarima, Honda automobili se smatraju jednim od najkvalitetnijih na svetu, a uz Subaru, smatraju je za najboljeg “japanca”.Hondini motori su izuzetno kvalitetni i dugotrajni, a kako kaže dugogodišnji Hondin serviser iz Beograda, Mile Marić, poznatiji kao Mile Pile, i u vozilima koja su prešla 200 ili 300.000 km. izgledaju kao tek izišli iz fabrike.

Hondini svetski poznati modeli su Fit/Jazz, Civic, Accord, Insight, CR-V, CR-Z,HR-V, Legend. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Honda vozila.

Honda vozila

Honda S500

1963

Honda CR-V Hybrid

2020

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.