Toyota auto delovi

Toyota auto delovi

Toyota auto delovi se nalaze u našem asortimanu. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svojoj ponudi ima većinu auto delova za Toyotu, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Toyota auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.
Rezervni delovi za Toyotu koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

Najveći asortiman auto delova za Toyotu pokriven je od strane naših isporučilaca , velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS – Holandija
  • NIPPARTS – Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS – Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION – Estonija

Kategorije Toyota auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).
BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.
Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.
Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Toyoti

Nešto više o Toyoti

Toyota Motor Corporation je japanski proizvođač automobila sa sedištem u Toyota, Aichi, Japan. U 2013. godini ova multinacionalna kompanija je imala 333.498 zaposlenih širom sveta, a od januara 2014. godine je po prihodu četrnaesta najveća kompanija u svetu. Toyota je bila najveći svetski proizvođač automobila u 2012. godini proizvevši preko 10 milona vozila, postavši tako prvi proizvođač u svetu koji je proizveo više od 10 miliona vozila na godišnjem nivou. Te godine, Toyota je objavila proizvodnju svog 200-to milionitog automobila.

Kompaniju je osnovao Kiichiro Toyoda 1937. godine, izdvojivši je iz kompanije svog oca Sakichi Toyoda, Toyota Industries, koja se bavila proizvodnjom tekstila. Tri godine pre toga, 1934., još kao odelenje u okviru Toyota Industries, proizveli su prvi motor tip A, a 1936. prvi automobil Toyota AA. Toyota Motor Corporation proizvodi automobile pod 5 različitih brendova: Toyota, Hino, Lexus, Ranz i Daihatsu. Ukupna proizvodnja u 2019 godini (svih 5 brendova) ,iznosila je 10.740.000 jedinica, i po obimu proizvodnje TMC je druga u svetu,odmah iza Volkswagen grupe. Ukupan broj zaposlenih u 606 filijala širom sveta je 370.870.Toyota je od 1967 g. bila najveći akcionar Daihatsu-a sa 16,8 učešća, koje je uvećala 1995 na 33.4 %, preuzela više od polovine-51,2% 1998 g., da bi u avgustu 2016 u potpunosti preuzela vlasništvo nad Daihatsu-om. Toyota takođe ima 16,66% vlasničkog udela u Subaru Corporation, 5,9% u Isuzu-u do 2018 g. , 5,5% u Mazdi, i 4,9 u Suzuki-ju. Toyota Motor Corporation(TMC) je deo Toyota Group, jednog od najvećih konglomerata u svetu.TMC je rangirana kao prva po vrednosti među japanskim kompanijama, a u svetu je na desetom mestu, sa ukupnim prihodom od 273 milijarde USD u 2019 godini. Među 10 najprodavanijih automobila u 2019 godini, nalaze se čak tri Toyotina modela : na prvom mestu je Corolla sa prodatih 1.236.380 automobila, na trećem mestu RAV4 sa prodatih 931.852 komada, i na devetom mestu Camry sa prodatih 690.729 komada.

Sa preko 44 miliona prodatih komada do 2019 godine, Corolla je najbolje prodavani automobil u istoriji.

Pored fabrika u Japanu, Toyota ima svoje fabrike u 18 zemalja u svetu, a zajednička preduzeća ili fabrike koje rade pod licencom u 9 zemalja. U Evropi, Toyota automobili se proizvode u Francuskoj, Belgiji, Engleskoj, Portugalu, Turskoj, Rusiji i Češkoj.

Toyota je poznata i po svojim hibridnim električnim motorima i kompletno električnim motorima koje ugrađuje u modele Prius, Lexus, RAV 4, kao i hybrid hidrogenim motorom koji ugrađuje u model Toyota FCV-R.

Najpoznatiji Toyota model je svakako Corolla čija je proizvodnja počela 1966. godine i od tada doživela 12-tu generaciju lansiranu 2018 g. kao Corolla E210 . Kod nas je najpopularnija bila Corolla EE90, koja je početkom ’90-tih godina prošlog veka bila najprodavaniji automobil u Jugoslaviji.

Pored Corolle, poznati modeli su Landcruiser, Hilux, Corolla Verso, Camry, Yaris, Avensis, RAV-4, Auris, Aygo i Prius. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Toyota vozila.

Toyota vozila nekad i sad

Toyoda Standard Sedan AA

1936

Prva generacija Toyopet Crown Model

(1955/1 – 1958/10)

Corolla E210

2018

Toyota RAV4

2020

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.