Kia auto delovi

Kia auto delovi

Kia auto delovi – Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Kia-u, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela.
Svi Kia auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.
Rezervni delovi za Kia-u koje prodajemo se u zemljama Evropske unije tretiraju kao originalni delovi.

Najveći asortiman auto delova za Kia automobile pokriven je od strane naših isporučilaca –najvećeg i najpoznatijeg izvoznika iz Južne Koreje, firme Parts Mall Corporation (PMC)  i velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Kia auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Za vozače Kia-e , kao i drugih južnokorejskih vozila u Srbiji, važno je saznanje da Bimida od svog dobavljača PMC , nabavlja delove vrhunskog kvaliteta direktno iz Južne Koreje, od proizvođača čiji delovi se ugrađuju u nova južnokorejska vozila marki Ssang Yong, Kia, Hyundai, tj. delovi za tzv. “prvu ugradnju”.Asortiman južnokorejskih delova obuhvata i neke grupe proizvoda koje evropski dobavljači uopšte nemaju,ili se vrlo teško mogu naći na evropskom tržištu.
Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).
BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.
Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.
Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Kia vozilima

Nešto više o Kia vozilima

Kia Motors Corporation sa sedištem u Seulu u J.Koreji, je drugi po veličini južnokorejski proizvođač automobila, posle Hyundai Motor Company, sa prodatih preko 2.7 miliona vozila u 2012. Od juna 2012., kompanija je sa 32,8% u vlasništvu Hyundai Motor Company.
Kia je nastariji južnokorejski proizvođač automobila osnovana 9. juna 1944. kao proizvođač čeličnih cevi i delova za bicikle. 1951. godine Kia je počela da proizvodi kompletne bicikle, a 1957. i motocikle. Sa proizvodnjom kamiona krenulo se 1962. godine, a automobila 1974. godine. Kompanija je prvu fabriku automobila otvorila 1973. godine – Sohari Plant.

Kia je pravila male modele Brisa do 1981. godine, kada je proizvodnja ugašena pošto je novi vojni diktator Chun Doo-hwan uveo prinudnu konsolidaciju industrije, što je za Kia-u značilo da mora prestati sa proizvodnjom automobila i potpuno se posvetiti lakim kamionima.
Počevši od 1986. godine, Kia se ponovo vraća proizvodnji automobila sa samo 26 proizvedenih komada u 1986., ali sa 95.000 proizvedenih automobila sledeće godine. U partnerstvu sa Fordom, Kia je proizvela nekoliko modela na bazi ranijih modela Mazde i prodavala ih kako na domaćem tržištu, tako i u drugim zemljama. To su bili modeli Kia Pride (zasnovan na Mazdi 121), i Avella, koja se u severnoj Americi i Australiji prodavala kao Ford Festiva i Ford Aspire.

1992. godine Kia je osnovala svoju firmu u USA i do 1995. je imala preko 100 dilera u više od 30 USA država. Međutim, za vreme azijske finansijske krize 1997. godine, Kia je proglasila bankrot, a 1998. Hyundai Motor Company je kupila 51% akcija Kia-e, nadjačavši Ford Motor Company koji je imao svoj interes u Kia Motors od 1986. Posle više uzastopnih prodaja akcija, udeo Hyundai-ja u Kia-i je u 2019 g. iznosio 33,9%. Drugi po veličini akcionar u Kia Motors-u je Nacionalni penzioni fond J.Koreje sa učešćem od 7,42 %. Dok je Hyundai Motor Company najveći akcionar Kia-e, Kia je sa druge strane zadržala udeo u vlasništvu nad 22 filijale Hyundai-ja.
Od 2005. godine, Kia je fokusirana na evropsko tržište definisavši sopstveni dizajn kao “put u budućnost kroz razvoj motora” – što je dovelo do angažovanja Petera Schreyera kao glavnog rukovodioca dizajna 2006. godine, i njegove kasnije kreacije korporativne maske za Kia modele, poznate kao “tigrov nos”.

U 2018 godini KIA je imala 52.578 zaposlenih i 2.812.294 prodata automobila.Najprodavaniji modeli u 2018 su bili Kia Sportage sa prodatih 501.367 vozila, Kia Rio sa 355.852 vozila i Kia Cerato (u J.Koreji je zovu Forte) sa 328.504 vozila. U 2019 godini, Kia je prodala ukupno 2.843.637 vozila.

Kod nas su najpoznatiji Kia modeli Kia Rio, C’eed, Pro C’eed, Sorento, Sportage i Picanto,kao i novi modeli Stonic, Stinger i XCeed. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Kia vozila.

Kia vozila

Kia Sportage

Kia Sorento

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.