Suzuki auto delovi

Suzuki auto delovi

Suzuki auto delovi su veoma traženi. Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima većinu auto delova za Suzuki, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Suzuki auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.
Rezervni delovi , koje prodajemo za Suzuki automobile , u zemljama Evropske unije se tretiraju kao originalni delovi.

Najveći asortiman auto delova za Suzuki pokriven je od strane naših isporučilaca , velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Suzuki auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).
BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Suzukiju

Nešto više o Suzukiju

1909., Michio Suzuki (1887–1982) osnovao je Suzuki radionicu za proizvodnju razboja u selu Hamamatsu u Japanu. Posao je cvetao sa razvojem japanske proizvodnje svile, i u prvih 30 godina postojanja firme Suzuki je bio fokusiran na razboje, izumevši novu mašinu za tkanje koju je izvozio širom sveta, registrujući, pored nje, još 120 raznih patenata. I pored uspeha sa razbojima, Suzuki je odlučio da diversifikuje proizvodnju i 1937. godine ulazi u proizvodnju malih automobila. Napravljeni su prototipovi, ali je projekat obustavljen jer je japanska vlada, u predvečerje II svetskog rata, proglasila male putničke automobile “nepotrebnom robom“. U II svetskom ratu, fabrika je teško oštećena, a posle rata Suzuki se ponovo vraća poslu sa razbojima do sloma tržišta pamuka 1951.

Suzuki tada ponovo razmišlja o motornim vozilima, jer je posle rata u Japanu postojala velika potreba za dobrim i pouzdanim ličnim prevoznim sredstvima. Suzuki konstruiše jednostavan i praktičan za održavanje Power free motor zapremine 36 cc, stavlja ga na bicikl i dobija motorizovani bicikl. Prvi motocikl od 125 cc proizvodi u martu 1955. godine, a iste godine u oktobru proizvodi prvi mali dvotaktni automobil Suzulight 360cc. 1961. godine Suzuki razdvaja fabriku razboja od fabrike automobila, 1965. godine počinje proizvodnju vanbrodskih motora, a 1967. osniva prvu van Japana, fabriku za montažu motocikala na Tajlandu. U aprilu 1970. počinje proizvodnja modela Jimny 360 cc sa dvotaktnim motorom i pogonom na sva četiri točka, a 1979. Suzukija Alto 550 cc. 1982. godine Suzuki izbacuje poznati model motocikla GSX750S, a u oktobru 1983. prvi put se pojavljuje model Cultus, odn. Swift 1,0. Takođe poznati model Vitara doživeo je svoj debi u maju 1988.

Danas je Suzuki multinacionalna kompanija sa sedištem u Minami-ku, Hamamatsu, Japan, specijalizovana za proizvodnju automobila, motocikala, terenskih vozila, vanbrodskih motora, kolica i raznih vrsta motora. 2016. godine Suzuki je bio jedanaesti najveći proizvođač automobila u svetu. Suzuki zapošljava preko 45.000 ljudi širom sveta i ima 35 glavnih proizvodnih pogona u 23 zemlje i 133 distributera u 192 zemlje.Sa proizvodnjom od 3.055.860 automobila u 2019 godini,Suzuki je treći proizvođač u Japanu ,a deseti u svetu.
Suzuki je 1981 g. osnovao Suzuki Maruti u Indiji i danas u njemu ima 53 % vlasničkog udela, a 1991. godine Suzuki je osnovao Magyar Suzuki Corporation u Mađarskoj, odakle je u Srbiju uvezeno mnogo Suzuki modela Swift, popularno nazvanog “Swift mađar”.
Pored Swifta, kod nas su popularni modeli Baleno, Vitara, Grand Vitara, SX4, Wagon R+ ,Ignis , Gimny, Kizashi, Splash, Alto.

Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Suzuki vozila.

Suzuki vozila

Suzuki SX-4

2019

Suzuki Jimny

2021

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.