Maruti Suzuki auto delovi

Maruti Suzuki auto delovi

Maruti Suzuki auto delovi – Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Maruti Suzuki, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Maruti Suzuki auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.
Rezervni delovi , koje prodajemo za Maruti Suzuki automobile , u zemljama Evropske unije se tretiraju kao originalni delovi.

Najveći asortiman auto delova za Maruti Suzuki pokriven je od strane naših isporučilaca , velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Maruti Suzuki auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002). BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.Ž

Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.

Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Maruti Suzukiju

Nešto više o Maruti Suzukiju

Sa sedištem u Gurgaonu, Haravana, Maruti Suzuki India Limited je indijski proizvođač automobila, pridružen japanskom proizvođaču Suzuki Motor Corporation. Suzuki Motor Corporation poseduje 56,21 % vlasništva u Maruti Suzukiju, a ostatak je u vlasništvu raznih indijskih javnih i finansijskih institucija. Kompanija je osnovana 1981. i njenim akcijama se trguje na berzi u Bombaju kao i na Nacionalnoj berzi Indije.

Maruti Suzuki je osnovan kao kompanija vlade Indije pod imenom Maruti Udyog Limited, sa Suzukijem kao manjinskim partnerom, da proizvodi jeftinije automobile za srednju klasu Indije. Tokom vremena, proizvodni program se širio, a struktura vlasništva menjala. 1982 godine potpisan je ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeće Maruti Suzuki od strane Maruti Udyog Limited i Suzuki Motor Corporation, Japan.Uspeh Maruti-ja naveo je Suzuki korporaciju da povećava svo udeo u vlasništvu Marutija, sa početnih 26% do 56,21% u 2013 godini,koliko ima i danas.Drugi najveći akcionar je Life Insurance Corp.of India sa 6,81 % akcija. 2006 godine Suzuki i Maruti su osnovali još jedno zajedničko preduzeće-, “Maruti Suzuki Automobiles India”, radi izgradnje dve nove fabrike, jedne za automobile,druge za motore.
Pored toga što je po obimu prodaje najveća Suzukijeva kompanija, Suzuki Maruti je i Suzukijev vodeći istraživački i razvojni centar van Japana.

Maruti Suzuki ima 3598 prodajnih mesta u 1.861 gradova u Indiji. Kompanija namerava da u 2020-oj godine dostigne cifru od 4.000 prodajnih mesta.Maruti ima 3.792 servisnih centara širom Indije, daleko više od bilo kog drugog proizvođača automobila.
U 2019 godini Maruti Suzuki je proizveo 1.568.603 automobila, a prodao 1.563.297, od čega najviše-787.610 komada u A Compact segmentu gde spadaju Wagon R,Swift, Celerio, Ignis, Baleno, Dzire i Tour S, a zatim u segmentu A Mini-247.776 komada, gde spadaju Alto i S-Presso.
U aprilu 2019 godine, Maruti Suzuki je najavio prestanak proizvodnje dizel vozila u 2020 godini, kada stupe na snagu novi indijski propisi o dozvoljenoj količini izduvnih gasova. Dizel vozila su inače učestvovala sa oko 23 % u Marutijevoj godišnjoj prodaji.

Maruti Suzuki nudi modele od Maruti-ja 800, do vrhunskog sedana Maruti Suzuki Kizashi, i luksuznog SUV-a Maruti Suzuki Grand Vitara. Maruti 800 je bio prvi model koji je kompanija izbacila 1983. godine, a posle njega je sledio mini-van Maruti Omni, a 1985. Maruti Gypsy.
Maruti Zen je lansiran 1993. i bio je drugi kompaktni model kompanije. Sledeći kompaktni model koji je kompanija lansirala je Maruti Wagon-R, a zatim Maruti Baleno 1999., koji je kasnije zamenjen modelom Suzuki SX4.

U 2000. godini lansiran je Maruti Alto, 2003. Maruti Suzuki Grand Vitara, a 2007. Maruti Suzuki SX4. 2015 godine lansiran je SUV S-Cross i Baleno Hatchback, 2016 godine lansirana je SUV Vitara Brezza, 2017 Dzire-sedan i Ignis, a 2019 MPV pod oznakom XL6 i mikro SUV S-Presso. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Maruti Suzuki vozila.

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.