Daewoo auto delovi

Daewoo auto delovi

Daewoo auto delovi – Kao veleprodaja auto delova, Bimida d.o.o. Beograd, u svom asortimanu ima i većinu auto delova za Daewoo, koji su neophodni za redovno održavanje automobila, kako starijih, tako i novijih modela. Svi Daewoo auto delovi su prvorazrednog kvaliteta u skladu sa ISO standardom 9001.

Najveći asortiman auto delova za Daewoo pokriven je od strane naših isporučilaca –najvećeg i najpoznatijeg izvoznika iz Južne Koreje, firme Parts Mall Corporation (PMC) i velikih evropskih distributera:

  • KAVO PARTS-Holandija
  • NIPPARTS-Holandija (Nipparts brend je od jula 2018 godine preuzela firma ERA S.r.l. iz Italije)
  • JAPANPARTS-Italija- JAPKO brend
  • FEBEST EUROPE DISTRIBUTION-Estonija

Kategorije Daewoo auto delova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Pogon točkova

Kvačila i njihove komponente

Delovi sistema za kočenje

Delovi sistema za paljenje

Delovi motora

Delovi sistema za hlađenje

Elektro komponente

Sistem razvoda motora

Previous
Next

Za vozače Daewoo-a , kao i drugih južnokorejskih vozila u Srbiji, važno je saznanje da Bimida od svog dobavljača PMC , nabavlja delove vrhunskog kvaliteta direktno iz Južne Koreje, od proizvođača čiji delovi se ugrađuju u nova južnokorejska vozila marki Ssang Yong, Kia, Hyundai, tj. delovi za tzv. “prvu ugradnju”.Asortiman južnokorejskih delova obuhvata i neke grupe proizvoda koje evropski dobavljači uopšte nemaju,ili se vrlo teško mogu naći na evropskom tržištu.
Svi naši dobavljači poseduju ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002).
BER sertifikat u zemljama Evropske unije zakonski podrazumeva da auto delovi sa tim sertifikatom imaju tretman originala, i ugradnja takvih delova je moguća i u vozila u garantnom roku.
Za sve auto delove osim potrošnih (disk pločice, diskovi…), i električnih delova, naši dobavljači daju garanciju od dve godine, a KAVO PARTS čak tri godine.
Svi ostali Bimidini dobavljači iz J.Koreje, Engleske, Italije, Singapura i Tajvana takođe isporučuju visoko kvalitetne auto delove sa sertifikatom kvaliteta ISO 9001.

Nešto više o Daewoo

Nešto više o Daewoo

Daewoo Grupu je osnovao Kim Woo-jung, sin guvernera provincije Daegu u J.Koreji, u martu 1967. godine. Tadašnja južnokorejska vlada je napravila desetogodišnji plan razvoja zemlje promovišući izvoz, finansirajući industrijalizaciju i štiteći od inostrane konkurencije najveće konglomerate, tzv. “chaebol”. Pre azijske finansijske krize, Daewoo je bio drugi po veličini konglomerat u J.Koreji, iza Hyundai Grupe, a ispred LG Grupe i Samsunga. Daewoo je postao veliki igrač u drugom petogodišnjem planu razvoja privrede, koristeći neograničene jeftine kredite južnokorejske vlade zasnovane na potencijalnom profitu od izvoza. U okviru Daewoo Grupe bilo je 20 različitih odelenja-preduzeća iz različitih oblasti: tekstila, elektronike, proizvodnje autobusa, teških mašina, precizne industrije, brodogradnje, osiguranja itd. Neka od ovih odelenja su preživela i do danas kao nezavisne kompanije.

Daewoo Motor Co.Ltd. je osnovan 1978. godine kada je Daewoo Grupa kupila Saehan Motor, ali se ime Daewoo Motor pojavilo tek 1983.
Marka automobila pod imenom Daewoo pojavila se u V.Britaniji 1995. U to vreme to je bio jedini proizvođač automobila koji nije koristio dilersku mrežu, već je imao sopstvenu maloprodajnu mrežu. Tada je Daewoo ubrajan u 10 najvećih proizvođača automobila na svetu.

Usled azijske finansijske krize 1997. godine Daewoo je zapao u velike teškoće, kao i ostala tri velika južnokorejska konglomerata, koji su zajedno imali dugove pet puta veće od vrednosti ovih kompanija. Daewoo Grupa je bankrotirala 1999. godine, sa dugom od 84,3 milijarde US dolara. Predsednik kompanije Kim Woon-jung je pobegao u Francusku, da bi po povratku u zemlju 2005. godine, bio osuđen na 10 godina zatvora za prevaru i proneveru.

Daewoo je morao da svoj automobilski deo Daewoo Motor, proda General Motors-u 2001. godine. Od tada GM je preimenovao automobile koje proizvodi Daewoo u modele jedne od mnogobrojnih marki koje GM proizvodi: Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Holden , Baojun i Wuling. Marka Daewoo zadržana je samo za tržišta J.Koreje i Vijetnama do 2011. godine.Ranije Daewoo-ove fabrike sada proizvode GM automobile za azijsko tržište. Daewoo fabrika komercijalnih vozila prodata je Tata Motorsu iz Indije u martu 2004 godine.

GM je 2005 godine osnovao kompaniju Chevrolet Europe GmbH sa sedištem u Cirihu, Švajcarska, radi prodaje Chevrolet automobila u Evropi , a već 2013 g. je najavio povlačenje brenda Chevrolet iz Evrope(izuzev modela Corvette i Camaro), osim is Rusije i Zajednice nezavisnih država (bivših republika SSSR-a).U januaru 2016 godine GM je povukao sa evropskog tržišta modele Chevroleta koji se proizvode u J.Koreji, da bi imao više prostora za razvoj svojih drugih brendova,Opela i Vauxhall-a.Međutim, usled slabih rezultata, GM je već 2017 godine prodao Opel i Vauxhall PSA grupi koju čine Peugeot i Citroen za 2,3 milijarde USD.

Kod nas se Daewoo modeli od 2005. Do 2016 godine, prodavali pod markom Chevrolet, a najpoznatiji modeli su Chevrolet Kalos, Lanos, , Aveo, Spark, Lacetti, Matiz, Nubira, Cruze,Tacuma,Orlando, Evanda. Kod nas možete naći rezervne delove za skoro sva Daewoo.

Daewoo vozila

Daewoo Matiz

Upit za deo

Uverite se u širok asortiman ponude, profesionalnu uslugu i ljubaznost našeg osoblja.