ERA

Istorija kompanije ERA Srl počinje 1983 godine u gradiću Moncalieri , blizu Torina baveći se distribucijom originalnih proizvoda Siepa i Efel u Italiji ali i zvan Italije.
ERA (Elettro Rappresentanze Autocomponenti) je oduvek bila nadahnuta da bude lider na polju distribucije električnih rezervnih delova kako za putnička, tako i za komercijalna vozila uz visok nivo kvaliteta svojih proizvoda.

Zajedno sa Siepa 1989. se pridružuju američkoj multinacionalnoj kompaniji TRW gde razvijaju svoja prva internacionalna iskustva.
Godine 1999. ERA postaje samostalna kompanija čiji je fokus na razvijanju širokog asortimana električnih rezevnih delova za putnička i komercijalna vozila i njihova distribucija širom sveta.

UNI EN ISO 9001:2000 sertifikat kvaliteta dobijaju 2001 godine. Predstavljaju MESSMER brend 2007 godine kao brend koji je specijalizovan za alternatore i delove alternatora, kao i električne pumpe za gorivo.

Postaju članica Rhiag grupe 2014 godine, koja predstavlja evropskog multinacionalnog lidera na polju distribucije rezervnih delova za putnička i industrijska vozila. 2016 godine Rhiag Group i ERA se pridružuju LKQ korporaciji koja je po Nasdaq rangirana kao svetski lider u distribuciji rezervnih za sva vozila.

Od jula 2018. u okviru LKQ korporacije, ERA dobija pravo na distribuciju Nipparts brenda koji je jedan od najstarijih aftermarket brendova specijalizivanih za distribuciju rezervnih delova za japanska i korejska putnička vozila sa tradicijom dugom skoro 40 godina.
Što se tiče Nipparts-a, on je osnovan 1981 godine kao kompanija koja je specijalizovana za distribuciju rezervnih delova za japanska i korejska putnička vozila. Sam naziv brenda Nipparts dolazi od starog naziva za Japan-Nippon. Godinama se na evropskom i svetskom tržištu probijaju kao brend koji u svom asortimanu ima visoko kvalitetne delove koji se velikom većinom baziraju na mehaničke delove neophodne za redovno servisiranje vozila i pozicioniraju se kao četvrti najveći evropski distributer rezervnih delova secijalizovan za japanska i korejska putnička vozila, iza Blue Print, Herth & Buss i Japanparts.

Nipparts postaje članica Sator holding-a 2005. koji predstavlja najveći holding u Holandiji iz oblasti auto industrije , da bi 2013 godine LKQ korporacija kupila Sator holding i time i Nipparts kao deo njegove grupacije. Nipparts delovi poseduju BER sertifikat (boldovano – link ka stranici gde je objašnjeno šta je BER sertifikat) kao potvrdu kvaliteta svojih proizvoda.

Da napomenemo da je Bimida d.o.o. jedan od prvih inopartnera Nipparts-a sa saradnjom koja traje skoro 20 godina.
Danas ERA Srl zastupa 3 brenda (ERA-MESSMER-NIPPARTS) i ima u svom asortimnu preko 27000 artikala u preko od 50 proizvodnih grupa i izvozi u preko 70 zemalja širom sveta..

Članica je TecDoc alijanse i svi brendovi se mogu naći u TecDoc-u.

ERA e-catalogue možete posetiti na sledećem linku: https://ecom.eraspares.com/ec/Tabellone.asp?SeCook=True&login=1

Korporativni video: https://www.eraspares.com/about-us/