PHC Valeo

PHC Valeo je jedan od najpoznatijih svetskih brendova kada govorimo o transmisiji automobila. Ova Južnokorejska kompanija je osnovana 1988 godine kao zajednički poduhvat sa kompanijom Valeo iz Francuske.

Samo ime PHC je akronim za Pyeong Hwa Corporation, koja simbolizuje robusnost i moć kompanije spremne da istupi napred, i poziva na dostojanstvo i ponos odlične kompanije u 21. veku refleksijom korporativnog entiteta i naglašavanjem internog sklada i solidarnosti. . Ovalni oblik predstavlja zemlju u zelenom okruženju i simbolizuje nadu kompanije koja ima za cilj preduzeće svetske klase zasnovano na poštovanju ljudskosti i tehničkih mogućnosti.

Inače,  VALEO na latinskom znači –  Ja sam pobednik, ja sam dobar i voleo bih da to podelim sa vama.

Danas, kao što smo već rekli, PHC Valeo je jedan od svetskih lidera kada su u pitanju priključni delovi kvačila i njihovi setovi kvačila se koriste kao prva ugradnja za skoro sve južnokorejske putničke automobile (Hyundai, KIA i GM Daewoo-Chevrolet).

Od 2002. snadbevaju i Nissan iz Japana svoijim kvačilima za prvu ugradnju, a od 2005. i Hondu iz Japana. Nakon toga uspostavljaju saradnju i sa Mitsubishi-jem kao i sa Toyota-om. Tako da trenutno pokrivaju i 25% prve ugradnje i za japanska putnička vozila.

Takođe počinju saradnju i sa evropskim i američkim proizvođačima automobila Reanault, Ford itd. i 2012 godine dostižu izvoz  u iznosu od 200 miliona američkih dolara.

2019 godine kompanija pravi promet od 590 miliona amerčkih dolara i imala je 790 zaposlenih, što je čini pravom multinacionalnom kompanijom i sigurnim partnerom na duge staze.