O nama


BIMIDA je privatno preduzeće i bavi se spoljnom i unutrašnjom trgovinom. Osnovana je 1995. godine, jedno vreme funkcionisala kao preduzeće JAP AUTO, a 2005. vraća ime BIMIDA d.o.o.

Naša osnovna delatnost je uvoz i veleprodaja rezervnih delova za japanske i korejske putničke automobile. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva osnivača BIMIDE u spoljnoj trgovini, a posebno na poslovima zastupanja inostranih kompanija u sektoru transporta (General Motors - Electro Motive Division, DAF Trucks, BOVA, MAZDA), 1995. godine osnovana je BIMIDA, kao privatno preduzeće za uvoz i veleprodaju auto delova.

Od svog osnivanja, preduzeće je svoju delatnost zasnivalo na direktnom kontaktu sa inostranim proizvođačima auto delova ili velikim distributerima, i uvozu visoko kvalitetnih delova po povoljnim cenama.

 


Svoju poziciju na tržištu izgradili smo negujući osnovne principe dobrog poslovanja:

  • VISOK KVALITET PROIZVODA
  • BRIGA O KUPCU
  • IZUZETNO POVOLJAN ODNOS KVALITET / CENA

Na ovakvim temeljima, BIMIDA od svog osnivanja beleži stalni rast prometa, obogaćuje ponudu i širi krug svojih partnera, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Od 2007. godine Bimida je proširila poslovanje i postala ekskluzivni uvoznik i distributer firme Gama Healthcare Ltd. iz Londona, proizvođača palete proizvoda za dezinfekciju marke CLINELL. Ovim poslovima bavi se novoosnovani Sektor za dezinfekciju, koji je u dosadašnjem radu pokazao dobar potencijal u rastu prometa i proširenju asortimana.