Partneri


Naš najvažniji partner i najveći dobavljač je firma Nipparts B.V. iz Holandije.

Obzirom da se BIMIDA bavi uvozom, distribucjom i veleprodajom, i nema svoje maloprodajne objekte, naši partneri i kupci u zemlji su autoservisi, prodavnice autodelova i preduzeća koja u svom voznom parku imaju japanska i korejska vozila.

Kompanija NIPPARTS B.V. onovana je 1981. godine sa namerom da prodaje originalne japanske i korejske autodelove. Nakon 31 godine iskustva, NIPPARTS je u poziciji da ima najobuhvatniju ponudu u ovoj oblasti, u Evropi.

Početkom 2009. godine NIPPARTS je, umesto dosadašnjih magacina na par lokacija u Holandiji i Belgiji, centralizovao isporuke iz novog, potpuno automatizovanog magacina u Amsterdamu površine 15.000 kvadratnih metara i visine 12 m. Od jula 2012., Nipparts je i svoje kancelarije preselio iz Breukelena u Amsterdam. Vrednost robe na lageru Nippartsa, po nabavnim cenama, iznosi preko 12 miliona EUR-a. Od 2005. godine NIPPARTS je član Sator Holdinga koji ima vodeću ulogu u Evropi u sektoru autodelova sa godišnjim prometom od 300 milona EUR-a. Od 2009. godine Sator Holding je u vlasništvu privatne equity firme H2 EQUITY PARTNERS, specijalizovane za povećanje profita kroz investiranje u srednja preduzeća sa velikm potencijalom rasta. H2 EQUITY PARTNERS je vodeći investitor u “dodatu vrednost” na teritoriji Beneluxa, Nemačke i V.Brtitanije.


Firma NIPPARTS učestvuje u TECDOC-u i ALDOC-u. Poseduje ECE R90 sertifikat za disk pločice, kao i neophodne sertifikate za određene grupe proizvoda u skladu sa Block Exemption regulativom (BER 1400/2002). NIPPARTS ima kompletan asortiman na stalno ažurnom on-line katalogu, a od septembra 2012. i novi elektronski katalog rezervnih delova na CD-u .


BIMIDA i NIPPARTS sarađuju već 19 godina - 1995. smo postali njihov generalni zastupnik. NIPPARTS među našim dobavljačima ima najveći udeo u ponudi BIMIDE. Rezultat naše saradnje je činjenica da je Nipparts na tržištu Srbije, postao verovatno najpoznatiji brend delova za japanske i korejske automobile.

                

 

Naši ostali dobavljači iz inostranstva su:

DENSO - Jedan od najpoznatijih japanskih i svetskih proizvođača autodelova. Bimida u ponudi ima Denso brisače.

TAIWAN KAI YIH INDUSTRY koja pripada TONG YANG INDUSTRY ltd. sa Tajvana. Delovi karoserije automobila i svetlosnih grupa.

Nissens - najveći evropski proizvodjač hladnjaka.


Bimida takođe uvozi kvalitetne delove, kako originale, tako i zamenske delove, od velikih izvoznika iz Južne Koreje i Singapura.